18:30

Järpås IS

Hangelösa IF - Järpås IS

Seger borta mot Hangelösa
Vi startar matchen idag igen väldigt bra och sätter bra tryck och skapar chanser. Vi vinner mycket boll tidigt och kan starta tidiga anfall. Vi hittar ytor på båda kanterna. Precis i början av matchen får Maikel en kanonchans på en ren tillfällighet men avslutet blir lite för lamt och deras målvakt kan rädda. Efter ca 15 min hittar Simon Maikel på en utspark som Maik tar ner och tar sig förbi sin spelare. Spelar ut bollen fint på Marcus som kliver in med bollen till vänster i straffområdet och serverar Patrik som inte gör något misstag och sätter 1-0. Vi fortsätter efter detta bra men börjar bli mer långa i laget ju längre halvleken blir och Hangelösa börjar komma in i matchen. Efter ca 30 min drar vi på oss en frispark till höger om straffområdet lite onödigt. De slår en bra frispark där vi inte kommer rätt och de kan sätta 1-1. Kändes lite onödigt i det läget men samtidigt gör Hangelösa det bra. Resten av halvleken är vi lite långa i laget och det blir lite för mycket långa bollar och vi byter anfall med varandra.

I halvtidspausen så pratar vi om att försöka hitta tillbaka i balansen i laget och inte bli för långa och hitta ut med bollen från där den kom.

I början av andra startar vi bättre, vi har bättre balans i laget. Efter ca 4 min hittar vi in med bollen i straffområdet och där vinner vi bollen som studsar tillbaka ut mot Sebbe som nyper till bollen med vänstern rakt upp i närmsta kryss. Snyggt mål återigen. Efter detta har vi några möjligheter att sätta trean och det vi minns bäst är när bollen dansar på deras mållinje men vi lyckas inte trycka in den. Hangelösa har därefter två jättemöjligheter där hemjobbet i deras första läge räddor oss från att de ska få kvittera, Marcus gör en jättelöpning och får ut bollen till hörna. Denna hörna blir oerhört farlig där Marcus återigen räddar oss, denna gång med en klackspark på målinjen som vi sedan nickar bort till ny hörna. Vi har i denna period lite svårt att få trygghet med bollen utan vi stressar upp oss. Vi på kanten är lite väl heta också vilket bidrar till stressen. Det blir ett par chanser till per lag men inga fler mål och vi tar med oss tre poäng hem. Återigen jobbar vi förtjänstfullt för varandra och även om vi inte får till vårt spel under hela matchen så har vi bra inställning vilket gör att vi kan vinna matchen.